Valpfotografering

Idag har Camilla och Aussie Ville varit på besök för att kika in fåren och prata lite skit:) Vi tog en promenad med hundarna så att Ville och pappas Kim fick leka av sig lite, inte alltid hon får leka med någon i sin egen ålder;) Kameran togs med och här kommer resultatet.


Ni kan klicka på de små bilderna så kan ni se dem i större format 

           

        


   



 


   


        



De var allt för dagen!

Kramkram

Sag(hopp)ch!!

Ja tänka sig vad "lille" killen kan han!:P....tog sista certet i hoppklassen i lördags på So-Su's tävling så då fick vi bärga den titeln! Jag som fortfarande ser honom som min lille nybörjare, börjar växa på sig och konkurera med elitarna;) Han vann ju trots allt hela loppet och jag har konstaterat att han har tagit cert på alla nollade lopp i klass tre, bevisar väl iof att vi inte har nollat så många,hehe men när vi väl gör det så räcker de långt, han har ju dock kommit tvåa några gånger men endast slagen av halvsyrran Neena och låtsatssyrran Dell;) så det har varit förlåtligt, skämt och sido!;)

Stolt är jag iaf över honom! Älskar att gå in på banan med honom och veta att han exploderar när jag avlägger Okey-ordet och att veta att om jag springer utav bara h****e och visar rätt så jagar han mig ända in i mål!

Själva championloppet tycker jag inte var av högsta klass men eftersom han är snabb på raksträckor så tar han in den tid han förlorar i svängarna och denna gången gick det vägen! Det grämer mig dock fortfarande att jag diskade Dellan för att tighta in en sväng efter ett däck så att hon sprang förbi hindret efter. Loppet var så himla grymt och jag kan svära på att hon hade tagit lillkillen med iaf en sekund, kände det liksom i kroppen, menmen om inte om fanns;) Grym var hon iaf som vanligt!

Agilityloppet som vi egentligen körde först gick suveränt med Dellan men eftersom hon har en av jordens stelaste kylskåp till förare som springer in i slalom så fick hon trist nog dra på sig fel! Vinc gick också toppen men fick en rivning i en sväng jag lät honom ta själv för att senare kunna placera mig bättre, han tog det men blev ofokuserad och stressad vilket gjorde att han rev, ska tränas på! Han tippade av gungan lite också så den tog vi om men annars gick han kanon!


Inte att förglömma var att Helena och Jill tog sitt sista agilitycert på agilitybanan vilket gav dem championatet! Blir så jäkla imponerad av det ekipaget! Hur många nollade lopp blev det under helgen, typ alla!




Söndagen började med en hoppklassbana av Carina Olsson, har hört att folk hade lite delade meningar om den vilket är lite tråkigt. Självklart var det inte helt lätt att lösa starten, mest för att man själv skulle kunna hålla reda på vilket hinder i ordningen man skulle ta och hur man skulle vända sig för att hamna rätt, man hade inte så många meter att spela på vilket med hund blir några fjuttiga typ tusendelar. Men vem sa att agility var lätt?;) Vinc var först ut och han fick lite stora svängar i starten men vi kom igenom den men sen blev han lite osäker på om han skulle välja hoppet efter eller tunneln som låg brevid, slutade med att han sprang emellan och frågade sin otydliga förare, en vägran där men annars ett ok lopp.
Dellan var nästa på tur och hon gjorde en fin start men trodde (faktiskt som många andra) att tunnelhållaren var tunnelingången så hon "stannar" nästan och stirrar lite på den innan hon ser att hon ska fortsätta till ingången längre fram. Detta gör att jag har blivit kvar för länge på den sidan för att visa henne rätt så att jag inte hinner göra blindbytet efter tunneln som jag tänkt. Fick bli ett inproviserat bakombyte på säcken, vilket jag hatar att göra, men hon läste det ok och vi kunde fortsätta i mål, räckte till vinst iaf men som tvåa och på certplats kom grymma Helena och Jill flåsandes i nacken. Supergrattis!=)



Sen var det dags för agilityloppet och där krashade Vinc i ett hopphinder, tror han missförstod avståndet för man kunde se redan när han hoppade att det inte skulle gå. Lite synd på ett annars bra lopp, han tjuvade dock på slalomet på slutet och gick ur för tidigt vilket jag grämer mig att jag inte tog om, men han var liksom i mål innan jag hade reagerat. Menmen får träna lite hårdare istället!

Dellan körde ett så otroligt bra agilitylopp! Ett av de få som man bara känner att allt stämde på, rysningar på det! Kanske bra att man inte har det på film för då hade man säkert hittat en massa fel som man kunde gjort bättre!;) Men fan va kul de var, var grymt taggad innan och bestämde mig för att jag skulle släppa på kf:en och vinna vilket vi faktiskt gjorde! Såg inga av hennes kf för jag sprang bara och skrek kör när jag trodde hon var nere, jag vet att man alltid ska titta på hunden men ibland känns de som att jag "känner" Dell så bra att jag knappt behöver för jag vet vart hon är när jag gör vissa saker, grym känsla jag inte riktigt kan beskriva!  Det har ju dessutom låst sig lite för oss i agilityklasserna på sista tiden så det var extra skönt att vi fick till ett bra lopp där!



Jag hade ett lite roligt samtal också med en känd agilityprofil som sa att jag måste ta mig till landslaget i år så att jag kunde slå till och vinna där:) Bara det är ju roligt såklart men för första gången upptäkte jag att andra har lagt märke till att jag chansar mycket på banan, personen i fråga sa nämligen att jag inte skulle chansa så mycket på uttagningarna eftersom man bara har ett (ett par?) lopp på sig och det räcker att bli bland de 4a bästa och sen kunde jag vinna när jag väl var på VM.....Förstår ju såklart resonemanget men tänk om man skulle komma 5a då på ett safelopp! Jag skulle ta livet av mig! Har redan varit andra reserv ett år och inget jag vill ska hända igen! 

Men poängen med diskutionen var ju att det är roligt att folk ser att jag faktiskt kör som en skållad råtta, oftast blir det disk men när det väl går runt så blir det en bra tid. "Second place is the first looser" som någon jäkligt kul människa har sagt=O) Jag kör på det och då är det ju teoretiskt bättre med disk än 2a;)


 

Jag har dessutom inte skrivit någonting om varken Karlstad eller Sthlm södra tävlingarna så kan dra lite snabbt.

Karlstad blev bara en resa för Vincent då Dellan löpte!:( Fick till många fina lopp men med förargliga småfel i alla klasser, missförstånd och någon rivning. Förövrigt var det en mycket trevlig resa med Angelica och hennes kompis Tina, vi bodde bra, käkade gott och hade det allmänt trevligt:)

Sthlm södra var även det en trevlig tävling där vinc plockade andra certet i hoppklassen på en andraplats efter Dellan:) Han skulle ha vunnit agilityklassen med 2 sec! också men fick en trist rivning på raksträcka. Om inte OM fanns;)
Det jag var mest stolt över var att jag inte körde fel (med bilen) en enda gång trots resa genom sthlm både dit och hem;) hade ju gps men det hindrade mig ju inte från att åka fel förra gången så var mäkta glad när jag kom hem!;O)



Fy vad mycket det blev skrivet idag!

Måste ju ha lite bilder också annars blir det tråkigt! Trycker väl in några såhär på slutet:)....Sitter ju dock fortfarande vid pappas dator så finns ju inga nya direkt!


Vinc kanske inte vågar springa fortare än Dellan, d fick man lära sig tidigt att man skulle passa sig för;)

Foto: Malin Hult





Fiiina Dellan, kanske något sötare än ovan;)






Meg var ju såklart med också som coach, inte att glömma!




Nej nu blir det sängen om vi ska orka med kurserna i morgon! Sov så gott allihopa!





Vardag

Fy vad tråkigt det är att inte ha dator! Måste sita vid pappas och fixa där inget av mina dokument finns! Måste försöka skicka in datorn nu för att iaf rädda alla mina grejer jag har på den, även om jag måste köpa en ny dator, tänk alla bilder som finns på den!!

Nu har vi iaf lyckats få tag på nästan alla som hade anmält sig till fortsättningskurs, 10 anmälningar har vi hittills och vi drar igång den på måndag! Ska bli riktigt kul! Ska försöka skriva en kursplanering nu under dagen så att det blir gjort också!

Sen jag skrev sist har jag mest jobbat och stått i, man får passa på så länge det finns jobb! Var en sväng till Patrik också under helgen och umgicks lite, hundarna fick vara hemma, både Tigra och Meg löper så Vinc får det så himla jobbigt att hålla reda på sina flickor i lägenheten;) Hoppashoppashoppas att Dell kan hålla sig ett tag till, gärna typ 4 veckor så att vi hinner med Karlstad, sthlm södra och sosu (typ omöjligt att hon gör det men man kan ju alltid hoppas) Grejen är den att vi inte på långa vägar är kvalade till SM (tror jag) så vi behöver lite tävlingar för att över huvud taget komma med! Såg det på listorna som sbk hade lagt ut nu, hade typ bara 2 pinnar i varje! jag har väl eventuellt 3 pinnar i varje efter Nynäs men det fattas ju ändock 4:a då! Menmen skam den som ger sig!

Har väl inte direkt någonting annat matnyttigt att dela med mig av så jag får väl leta reda på någonting att göra, farmors hus behöver målas så kanske man ska ta tag i det, eller varför inte städa bilen!?!


Ha det gott allihopa!
kramkram

RSS 2.0