Britt på besök!

Britt har varit här och tränat lite med Jillsan, passade på att öva lite på mitt fotande, hoppas verkligen att det blir bättre för det är 98% suddigt!

Här är de bilder som blev ok....

Fina Jill








Lite flankträning






....och eftersom jag inte har några bilder på vinc;O) så övade jag på honom lite också!





Långa ben?;O)







Å så till lite tråkiga nyheter.
Under slutet (precis när vi skulle sluta) så skar han upp trampdynan och in en liten bit i tassen, har gjort rent och det såg fint ut, inte så djupt men jag vette tusan om det hinner bli bra till Kista på söndag, lite trist! Nu ligger han och tjurar som aldrig förr, första gången den lille pojken har fått erfara tratt (förhoppningsvis också den sista!!!)



Så det var allt för idag, ska spenadera kvällen/natten hos Linnéa med diverse, förhoppningsvis, trevligt folk:) Hundarna får ha det gott hemma med mammsen och pappsen:)

Gott nytt år på er alla!

Måste bara visa det perfekta vädret!

Morgonprommenaden idag tillbringades såhär..





















Hund eller fästing?

Ja det kan man fråga sig när Dot kommer spatserandes, tjock som ett hus och med den lilla kroppen (spec huvudet) så ser hon ut som en gigantisk fästing!....Fästligt hehe


Fick inga toppenbilder som visade hur hon såg ut men tjock är hon iaf! Ställde henne på vågen, och 20 kilo!! De är i klass med Vincent fast på en hund som är typ 10 cm lägre!=O) Hur ska detta sluta!
Vinc skyller på att barn väger mer än muskler;O)







Dot själv trivs som visken i vattnet, ligger och snarkar dagarna i ända och får massor med mat!...Livet är en Fest! Jag har för mig mamma sa att valparna skulle ploppa ut kring den 15:onde! Bara att höra av er om ni är intresserade: Mer info finns på hemsidan -  http://www.erkens.se/


MEEEEN snart får vi tääävla! Och jag som var rädd att Dellan skulle börja löpa! Självklart finns risken än så länge kvar men i och med att Meg alltid börjar ca 1-2 veckor innan henne och hon har inte börjat än så känns det faktiskt ganska säkert!....fan va roligt, ser fram emot fyra dagar i Kista och sedan två dagar senare bege sig till Åland! .....Hinner ju gå en dag i skolan och sen blir det långhelg igen, förgylld med det bästa som finns!  Kan inte bli mkt bättre så faktiskt! Det skulle vara det där satans matteprovet på första dagen i skolan då=O(

Menmen nu ska jag rita lite kombinationer till kvällens ridhusträning!
Kram på er!

Sammanfattning och 2009:års mål!

Jahapp,  alla verkar skriva sån där sammanfattning av året tätt följt av mål uppraddade för 2009 så varför skulle jag vara sämre liksom;O)

SAMMANFATTNING 2008

1) År 2007 hade jag höga förväntningar och alldeles för mycket prestationsångest så målet jag satte då för 2008 var att ha roligt på banan. Med benämning på "punkt" och det har vi verkligen haft!. Vi har kört järnet i stort sett alla lopp och det har blivit många disk men aldrig heller  så många vinster som förr!! När jag tog bort resultattänket så var det så himla mycket lättare att köra på och försöka få in de bästa svängarna och höll det i sig, ja så fick jag liksom resultatet på köpet!=O)

2) Vi har "bråkat" en del Dellan och jag också, om huruvida man ska stanna på uppfarterna även på tävling. Under början av året gick vi säkerligen tillbaka 70% av alla agilityklasser för att ta om olika uppfarter, MEN inget ont som inte för någonting gott med sig, de blev ju faktiskt ganska bra sen också och jag kan släppa på om jag vill att det ska gå fort!

3) Bästa tävlingen under året måste ha varit Oxelösund eller rättvik eller Gävle eller Västerås  för där satsade vi mer än vanligt och det kändes som om allt gick sådär lysande och allt flöt på bra. Egentligen om jag tänker efter så är det nog ingen tävling som jag har åkt hemifrån och känt mig onöjd!
Där ljög jag lite för SM var faktiskt en sån tävling! I agilityklassen gick hon så himla fint men jag bromsade upp henne för mkt innan en tight sväng så hon fick en vägran, efteråt la domaren också till att hon hade hoppat gungan för tidigt så 10 fel på det loppet! Jag insåg ju att det var jäkligt knivigt att komma till final på tio fel så vi körde gärnet och vann hoppklassen men vad hjälpte det när Joplin också hade 10 fel, de tog ju våran tid! All heder åt superJopling och SuperVeronica (som sedan kom tvåa i finalen!!) men att hamna på 21 där 20 går till final känns inte toppen måste jag erkänna! Menmen bara att bryta ihop och komma igen!
Landslagsuttagningarna blev också en flopp för Dellans dell då hon blev tvungen att skämmas över sin värdelösa matte som inte kunde visa henne ordentligt, under värmlandsveckans uttagningslopp gick hon verkligen hur bra som helst men vad gör det när man har en klantig förare som ska försöka springa och flaxa samtidigt! Menmen på't igen ba!


4) )
Meg fick under början av året åka med på en liten tävling i vallning(!?) igen efter typ 3 år på det torra så att säga;O) Självklart gjorde hon det med bravur och minns jag inte fel så placerade hon sig bland de tre bästa. Givetvis fick man ju lite blodad tand och fick snilleblixten att kanske kvala till SM, hehe så vi anmälde till en till. Placerad blad de tre bästa igen (har jag för mig) så nu behövdes ju inte så mkt mer för att kvala....hmm anmälde till en till som inte alls gick speciellt bra!! och där stannade vi årets vallsässong för Megs del;O) Men vafaan bra kämpat ändå utan träning och utebliven tävlan!
Meg har förövrigt bara hängt med och tränat och varit coach på varje tävling under året och hon trivs himla bra med det. Håller koll på allt och alla och blir lite särbehandlad vilket passar kungligheten fint!

5) Under samma tävling som Megs första tävlade jag också Dell i vallning för första ggn (hon var ju pappas från början så han fick henne godkänd men sen dess har hon inte tävlat) och då på IK 2. Jag tänkte ju inte på att hon aldrig hade gjort det förut och gick in och trodde hon var ruttinerad;O) var inte så nöjd då men när jag kom på att hon aldrig kört IK2 förrut och aldrig ens tävlat med mig, och tränat alldeles för lite för att tävla, och ändå skrapade ihop typ 75 poäng så får man väl vara ganska nöjd;O) Stackarn gjorde ju så gott hon kunde=D


5) Även Vinc gjorde en liten hastigt planerad debut i sin vallhundskarriär men godkänd blev han ju och bortsätt från hans "lilla" nybörjarrace i upptaget så var jag faktiskt nöjd. 76 poäng skrapades ihop och det som föll bort var i princip starten på racet;O) Vi jobbar på det!

6) Han startade ju agility under året också och det tycker jag också att han gjorde med bravur! Vi har kört på som vi gör på träning, fullt ös medvetslös och det har ju gett några pinnar även om det är loppen i sig vi satsar på. Var lite  orolig för hans lugna temperament under början av året men han har taggat till och anstränger sig när det gäller, och det är ju precis så jag vill ha det!


MÅL FÖR 2009


Dellan och jag har bara ett mål som vi SKA  uppnå och det är att komma imål efter det sista loppet på VM och vara nöjda med att ha visat för alla som tittat vart vi står! Dit är det delmål som gäller men fan va vi ska kämpa för det. Det är ju tragiskt om hunden ska behöva byta ägare för att få visa vilken kapacitet den har!;O)

Vinc ska utvecklas och vi ska leka varje gång vi går in på banan!
I vallningen vill vi starta IK 2 och känna oss nöjda med resultatet!

Meg hon ska vara frisk och kry och coacha som aldrig förr!


Korta mål men ack så roliga att sträva mot!

Inte mkt att skriva..

Just för tillfället händer massor men egentligen ingenting... har liksom inte så mkt roligt att skriva här så jag lägger upp lite av syrrans bilder som hon tog på Borris och Roy när hon var här på besök....

Foto: Karin Mattsson

Borris


















Roy






Så det var allt intressant jag hade att komma med idag!
Nu ska vi återigen käka julmat!
Kramkram

bilder tagna av Karin Mattsson


Syrran tog lite bilder på hundarna.....solen försvann såklart när det var Vinc tur men tre stycken blev iaf bra=O)








Julen över....

Jahapp då var julen över för i år då! Och vilket perfekt väder vi har fått då!! Strålande sol och påfruset! kan det bli bättre! Emm.... ja antagligen att hindrena skulle befinna sig någon annanstans än i ridhuset!=O( Får helt enkelt masas mig ut i fårhagen och träna där istället! Vinc och jag har fått lite tips av JoAgnar den store;O) Och det funkar skitbra så nu ska vi nog kunna få honom att inte skrämma skiten ur de små fåren även i upptaget!.....Förövrigt så går han som en liten ängel, trots sin intensitet så har han inga som helst problem med att lyssna och ta till sig korrigeringar, toppen!


Menmen det där babblet har ni ju hört förut! Julklapparna i år var (precis som alla andra jular) toppenbra och välbehövda, en ny telefon blev det vilket kom som en gåva från himlen, min förra som jag hade i två år hade nämligen inte funktionen då man kan se vem det var som har ringt vilket betydde att jag var tvungen att kuta järnet när jag hörde att det ringde just bara därför att jag inte kunde ringa upp om jag inte hann! Så nu kan jag vara lite lugnare och inte så mobilgalen som jag var tidigare;O)
Sen fick jag presentkort, träningströjor, presentkort, underkläder, örhängen, legings, nattlinne, termosar, stol, bok, biobiljetter, mössa m.m. så det har avrit en lyckad jul med gott sällskap!

Nu ska jag nog ut och joina övriga släkten (norrbaggarna, farbror, faster, pappa och mamma) som givetvis står ute på gärdet och nöter! Det måste ju ligga i släkten det där med att träna som idioter! Det nöts varje dag nu kan ni tänka er och julafton var ju självklart inget undantag! Tur att man har mycket får så att man kan byta ut till utvilade och pigga lite då och då!=O)

Ha det gott så hörs vi!
Kramar

Hur ser du på livet?

Ja, allas blogginlägg heter ju just idag typ nått i stil med God jul eller liknande på något av världens alla språk, därför tänkte jag att här vill ni ju självklart läsa om hur JAG vill leva mitt liv! Vem vill inte det jag menar;O)..... bla..bla...bla vad jag vill komma till är att få veta vem som inte skulle vilja leva såhär?!


Det som är mest orättvist med livet är sättet det avslutas på. Jag menar, livet kan vara ett sant helvete. Det tar upp det mesta av ens tid och vad får man ut av det? Döden...

Jag tycker att livet borde levas baklänges. Först borde man dö, få det avklarat.
Sedan kan man leva på ett ålderdomshem tills man kastas ut därifrån för att man är för ung.
Man får en guldklocka och börjar jobba.
Man jobbar 40 år till man börjar plugga.
Man dricker sprit och sätter på karlar och förbereder sig för högstadiet.
Man går i mellan och lågstadiet, blir ett barn, man leker, har inget ansvar,
blir en baby, kryper in i mammas mage, flyter runt i 9 månader och slutar som en orgasm!

Amen...


(humorarkivet)



Och som alla andra så önskar jag er en GOD JUL!=O)

Fina lopp

I vissa lopp känns det som om jag och Dellan springer i slowmotion, inte för att det går långsamt utan snarare för att det under några sekunder går så himla bra och tankarna helt stannar av och man bara kör. Både Dell och jag förstår varandra till fullo, varenda liten vink och vi vet vad som händer och vad som kommer att hända. Det är väl det här man åker land och rike runt för att uppnå och även om vissa av de lopp där jag har känt såhär har gått käpprätt åt h***e senare så har den där speciella känslan ändå uppstått och det är så himla kul! DET är lyckorus!

Jises låter som jag är kär, men nej det är bara agility;O)

Jag har klippt ihop några av de här fina delarna som vi har uppnått under året och först ser ni hur det såg ut på riktigt och sedan har ni en version i slowmotion där man kan se allt mer i detalj. Man kan se alla rörelser och information som man förmedlar till hunden och hur den tar det på ett närmare sätt och det var faktiskt riktigt roligt att se! Självklart finns det lopp jag inte skulle vilja se i slowmotion men detta är några av de delar i banorna som jag är nöjd med!=O)

Kolla här!:

http://www.youtube.com/watch?v=z-JaiwGi4Wk&eurl=http://www.youtube.com/my_videos_edit2


Nu ska jag ut och prommenera med mina fina hundar!
Kramar!


Jullov!

Jahapp då var det jullov då, himla gött det!  Har tom hittat nästan alla julklappar också så nu känns det riktigt bra! Och om nu inte detta vore nog så har jag också städat mitt rum på alla plan, städat undan alla grejer, bytt i sängen, dammsugit och dammat! Märks det att det inte hör till vanligheterna!?;O)  Menmen fint och himla skönt blev det iaf!

HIttills har jag hunnit med lite partaj efter julmiddag med skolan, mormors 85-årsmiddag och lite lilljulafton med kusinerna som åker till skåne över jul.....mkt jul-och festmat har det blivit och det lär vi ju få arbeta bort, MEN det tar vi efter jul och nyår;O) Nu ska det levas gott!

Hundarna mår prima och Vinc har fått sig ett par pass i vallhagen, fan vad jag måste träna honom! Ursäkta skrytet men f**n va bra han går! Kommer bli hur bra som hels om jag bara tränar och tränar bra!.....annars finns ju spekulat;O) även om min älskade lille pojke självklart inte är till salu! men oj vad jag kan använda det emot honom när han hittar på hyss, då bajsar han i brallan ska ni se;O)


Han har ju alltid och kommer alltid att vara en liten mammas pojke (a)




Kram på er!

Tråkigt? neej inte alls!

Svar på 100frågor, för er som orkar läsa!





1. Tre namn jag lyssnar till:

Stina, Kristina, Stinis
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Min ambition
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
min vikt
4. Detta är jag rädd för:
Mörkerkameror (tänk "när lammen tystnar" och en av Bäckfilmerna! hehe)
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Saker att göra! Roligt och mat
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Hoppa från höga höjder, äta levergryta, åka berg och dalbana!
7. Detta tycker jag om att göra:
Umgås med trevligt folk, träna med hundar och tävla
8. Detta vill jag göra just nu:
Tävla eller spendera massor av vunna pengar;O)
9. Bästa känslan:
När man går i mål med ett kanonlopp bakom sig! Ett som man vet att ingen kommer att slå!
10. Värsta känslan:
Svek
11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har:
Pratglad, smart, social, rolig och nyfiken
12. Är jag kär just nu?
Nope..
13. Jag vill gifta mig... 
....ja varför inte men det känns inte som ett måste...Får jag leva med den jag älskar är jag nöjd.
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Vinna VM, göra en lååång resa tillbringad i USA, äga en Rottweiler och peta allt bruksfolk på näsan som påstår att BC är födda lydiga!
15. Min käraste ägodel:
Min mobil!!
16. Något jag vill ha i present:
Mkt, men för tillfället behöver jag en ny telefon...
17. Detta har jag på mig just nu:
Mjukisbyxor, tjocktröja, strumpor, trosor och bh
18. Favoritkläder:
Mjukisbyxor
19. Favoritdjur:
Gissa ett par ggr...
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Pop, viss rock och R&B
21. Favoritlåtar just nu:
All the singel ladys med Beyonce
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Roligaste: Idrott och Svenska
Tråkigaste: Internationell ekonomi och redovisning och beskattning
23. Stjärntecken:
Vädur
24. En bok jag älskar: 
Emm ja vad kan den heta, "pärlor från månen" tror jag. Författare kan jag kolla upp om någon skulle intressera sig.
25. En film jag älskar:
Gone in 60 seconds, The notebook, Save the last dance, Crazy beautiful
26. Tv-program jag gillar:
Time out, parlamentet och One three hill
27. Favoritdoft:
nyduschade killar;O)
28. Detta äter jag gärna:
Choklad
29. Dricker helst:
Mjölk eller Juice
30. Favoritgodis:
Choklad
31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Skidsemester eller badsemster, vart spelar inte så stor roll
32. Färg på mina ögon:
Mörkblåa men med en väldigt stor pupill
33. Min längd:
ca 1.68 skulle jag tippa på
34. Jag tror på:
Min hundträning
35. Jag spelar:
på teknik;o)
36. Person jag beundrar:
Ett par stycken
37. Så här bor jag:
I en villa i Svanberga
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Jag äger inga iom att alla jag endast tar död på dem. Mamma har många levande och fina
39. Det här tänder mig:
Blickar
40. Det här gör mig avtänd:
stress
41. Favoritfärg:
Mörkröd
42. Favoritcitat:
Tävla inte om du inte vet att du kan vinna
43. En hemlighet jag vet:
Är en hemlighet och hör inte hemma på en blogg...
44. Bästa present jag fått:
Meg även om det var under extrema förhållanden
45. Senast köpta skiva:
ojoj på den tiden det var inne med skivor köpte syrran och jag smyglyssnade;O)
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Min hy och min näsa
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Storleken, ögonen och håret
48. Udda förmåga/egenskap:
Att betala för att en hel dag kolla på hoppande hundar och sedan själv vara aktiv i ca 60 sekunder...
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
En aktiv Retriver som gör allt för mat;O)
50. Vad lyssnar du på just nu?
Tv4 och debatt om travsport
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Jag har fördrivit dagen i skolan och på prmenad med hundarna, ska sova snart.
52. Var är dina föräldrar från?
Sweden
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Microsoft office 07
54. Vilken är din favoritrestaurang?
Oj, det vet jag inte. Äter nog ute för sällan
55. När badade du i en pool senast?
Badhuset för ett par veckor sedan
56. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja men då var jag ung och dum;)
57. Hur många barn vill du ha?
Beror på hur många hundar jag har;) Får de plats så kanske jag kan ha 2.....
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Hårdrock där man inte hör vad som sjungs/skriks
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Nope
60. Vad har du för TV-kanaler?
Fler än jag orkar radda upp men inte så många som de flesta andra...
61. Har du åkt moped någon gång?
Japp, dock bara EN gång. Bakpå har jag åkt fler gånger
62. Har du busringt någon gång?
Har nog faktiskt inte det, jag var ett fegt barn;)
63. Har du fått felparkeringsböter?
Nej
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Hellre självmord!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Rodos kanske.
66. Har du en egen trädgård? 
Ja familjen har ju bondgård så...
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
oj de flesta faller mig faktiskt inte i smaken!
68. Kan du alla orden i nationalsången?
Pinsamt nog inte tror jag!
69. Badkar eller duschkabin?
Vill ha bubbelbad men jag gissar att jag tröttnar efter ett par pad.
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Face off
71. Favoritpizza?
Pizza med bara köttfärs och bernesås (stavas?)
72. Chips eller popcorn? 
Chips men av förståeliga själ blir det oftare poppcorn
73. Vilken färg på läppstift använder du?
Tycker det är fräckt med rött men det är inte riktigt jag
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Haha neeej, vet inte om jag borde fundera på det heller!?!
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Haha, nej pappa fick priset för bästa "hane" för att ha avlat fram arbetande individer;O)
76. Apelsin- eller äppeljuice?
Apelsinjuice.
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Hmm måste ha varit Eleonore, Lars, mamma och pappa när mamam fyllde 50. Åt en skitgod pasta- oxfileblandning på italiensk restaurang.
78. Favoritchoklad?
Geisha
79. När röstade du senast?
Roslagens Lucia...i slutet av november.
80. När åt du en hemodlad tomat sist?
Förra sommaren tror jag mamma odlade
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
OM jag har;)
82. Är du bra på matlagning?
Jobabr ju som kock på somrarna så lite kan jag väl...
83. Klarar du att tanka själv?
NEJ!=D tragiskt!
84. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nope
85. Pepsi eller Coca Cola?
Coca Cola!
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nope, köket kräver inte skyddsutrustning
87. Vad var det senaste du handlade?
En lång shorta
88. Har du kräkts offentligt?
Emm i en polares bil om nu det är offentligt?
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Kärlek såklart....har jag någon att krama om i soffan så går nudlar kanon=O)
90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
njaaaa....måste nog bli överbevisad för det....öppen för bevis;O)
91. Har du ringt något betalnummer?
Inte vad jag vet
92. Kan man vara vän med sitt ex?
Ja absolut, försöker allt vad jag kan!
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
hmm...vet inte rikigt
94. Hade du mycket hår som liten bebis?
Haha hade jag nog inte med tanke på hur tunt det är nu!
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Ingen, är för oteckniskt för att veta hur man fixar ett också
96. Vad har du i din väska?
Plånbok, skolböcker, almenackor, bajspåsar, lypsyl, kvitton, binda, busskort, klicker, pennor, sudd, hörlurar och säkert massa annat matnyttigt.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
pussar Meg på pannan, säger att hon är fin och säger gonatt.
98. Vad är du tacksam för idag?
Att mina älskade föräldrar betalar så himla mycket för att jag ska få göra det jag älskar!
99. Var hittade du den här listan?
http://kvarfordh.blogg.se/index.html
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Så många som möjligt:) Förstår dock om många inte orkar för det är vääldigt tidskrävande!



Det var allt! Jises vad tråkigt man kan ha!=O)

God morgon gott folk!

Skola idag då=/ men nu är det iaf bara fyra dagar kvar så det kan man ju uthärad faktiskt!

Hoppas att vädret håller sig som det gör nu ett tag för det var perfekt träningsunderlag igår när jag var upp på klubben och körde en runda. Ganska mjukt men med ett lite påfruset lager uppe på så det blev liksom både skonsamt och med bra grepp! Toppen! Om en vecka har vi bokat ridhuset! Måtte det börja snöa innan dess för annars blir jag ledsen!

Tränade i vart fall blindbyten, läste artikeln i hundsport och blev lite inspirerad att prova det på andra ställen än kf, slalom och tunnlar där vi har gjort det tidigare, och oj vad vi ska blindbyta i framtiden;O) Jises Vinc behöver ju stressobjekt framför sig för att veva upp stämningen lite och det kunde man direkt se ökade! Problemet är att det är så himla mkt svårare att blindbyta med honom för när han drar på så har jag inte en chans! Där märker man verkligen skillnad på Dellan och honom, antagligen är Dellan mer tränad (hmm konstigt!) så hon har samma fart vart i banan jag än är placerad, hon kan göra snabba bakombyten liksom framförbyten vilket betyder att jag vet ungefär hur snabbt hon kommer i ett blindbyte men Vinc ökar sin fart nått enormt så fort jag blir hare och då gäller det att passa knävecken! Nu första ggn så var det många blindbyten jag inte fixade genomföra med honom för att det blev för sent men när vi har kommit in i det, ujuj vad bra det kommer bli;O) Fan vad jag vill TRÄNA!

Så till nått lite tråkigare....Meg halkade i säcken (eller liknande) för det hördes ett dunk och lite pip och så kom hon ut med sårade ögon....hon hade fått ett sår precis under vänster öga så jag vet inte riktigt vad som hände! Stackarn gör ju bara sitt bästa men det är ju ett tecken att musklerna inte riktigt är vad de var förr och jag måste börja inse att jag inte kan träna henne som de andra två, hon försöker men orkar inte riktigt och då blir det skador......Tränade lite lydnadn med henne istället och jag skulle ju vilja tävla med henne för hon är så duktig!! Som hon iof är på allt man gör med henne, men lydnaden sliter inte lika mkt på kroppen som många andra sporter. Fan att inte den hunden kunde vara ung för evigt, she is a ones-in-a -lifetime bitch!!



Denna låten ska jag förövrigt ha i lurarna när jag går banvandring på VM

http://www.youtube.com/watch?v=ROteOEFQQDw


Ha det gott
Kramar


Ny hårfärg

Här kommer lite inblick i hur mitt nya hår ser ut! Som sagt, det blev mörkare än tänkt men jag vänjer mig väl förhoppningsvis och annars får jag färga om! Har ju inte färgat på ca 4 år så det var ju lite spännande hur det skulle bli! Tack Jossan som tog dig tid!

This is the new me


        








Dokumentärfilm från VM, hund 2008 och norge besök

Nu vart det sådär länge sen sist igen, hopplöst men jag har liksom bara inte orkat att sätta mig ner och skriva! När det är mkt i skolan så är det ju intebloggen man prioriterar först vid datorsittande så jag skyller på det.

MEN jag har äntligen lagt in filmerna från VM på datorn så nu tänkte jag att ni skulle få se våran helt otroligt, super professionella lilla resedagbok från VM! Vi började men avlutade inte resan så ni får bara se början men det kan ju vara intressant det med....hehe, skoj var det iaf.....

Delade upp den i tre delar så att det inte skulle ta sån tid att kolla på:

http://s171.photobucket.com/albums/u282/Stiinis/?action=view&current=Vmresandagbok.flv

http://s171.photobucket.com/albums/u282/Stiinis/?action=view&current=vmdagbok2.flv

http://s171.photobucket.com/albums/u282/Stiinis/?action=view&current=vmdagbok3.flv





DAG 1 mäsan

Sen har vi varit och tävlat på hund 2008 med roliga resultat..."lille" Vinc fick testa att köra på matta för första gången vilket inte verkade vara några problem för honom, trotts hans långa bambiben. Första klassen var agilityn och loppet i sig var inte mycket att hänga i julgranen då vi först var tvungen att skicka hundarna framåt i en jättelång raksträcka vilket vi rent ut sagt suger på! Jag är fullt medveten om det i och med att vi inte tränar så mycket sånt med tanke på att Vinc länger sina steg så fruktansvärt mycket och då får jag så svårt att få ner dem inför svängar....ska lägga in det i träningen nu men som sagt jag har inte velat lära honom att han kan göra det nu  i början, tror inte att släppet påd en lille killen blir så svårt att få till;O) Sen har han fortfarande väldigt svårt för skillnaden mellan gunga och balans så han drog upp på balansen som om det vore gungan och tvärt om vilket resulterade i att han inte han stanna på gungan. Tog inte om den nu iom att jag vill ha den farten och tar jag om så blir han låg och misstänksam, brukar skifta lite mellan att ta om och inte för jag vet att han vet vad han ska göra och han inser det när han känner att det är gungan och då gör han allt för att stanna men misslyckas för att det går för fort. Är lite kluven där och jag skulle vilja ha ett konkret sätt att lära dem skillnaden mellan dessa två hinder, har liksom aldrig haft det problemet förut så jag har väntat på att han ska lära sig det själv men börjar misstänka att så inte kommer att bli fallet. Klura på det!

Förövrigt tyckte jag att han fixade mattan över förväntan då han i många svängar svävade ut men kastade sig inte upp över hinder innan han hade fäste under sina tassar. Det kändes som att han hade kontroll på det han gjorde och ansträngde sig för att inte riva eller knuffa till hinder som jag kanske trodde att han skulle göra när han gled omkring. Men icke, man kan räkna med den lille killen;O)

Han vann loppet iaf så vi var nöjda på våran första matttävling efter i stort sätt utebliven träning=O)....



Här kan ni se agilityloppet:

http://s171.photobucket.com/albums/u282/Stiinis/?action=view&current=hund08vinc.flv





Sen var det hopploppet som stod på tur och han skötte sig riktigt fint tycker jag,  han saftade på lite mera nu i vissa svängar vilket jag inte var berädd på så det blev lite vitt ibland....men vad gör väl det när man har en toppenduktig liten pojke....kom 2:a i loppet efter storasyster Nina med förare Maria....himla bra de är!!


Film på hopploppet kommer här:

http://s171.photobucket.com/albums/u282/Stiinis/?action=view&current=hund08vinchopp.flv




Vinc skötte sig förövrigt väldigt bra under dagen på mässan, när han först hoppade ur bilen och var tvungen att gå bakom världens (enligt honom) största hund, en st bernard så höll han på att få spader. Raggen var rest till topphöjd och musklerna på helspänn och mina tankar var, hmmm detta blir en lååång dag! MEN han behövde bara vänja sig med att alla hundar inte alltid är så små så gick det som på en dans, han hade inga som helst problem med dessa klossar till utställningshundar och han var med  och shoppade hela dagen och varje gång vi stannade så la han sig mitt i gången och sov! Han höjde inte ens på ögonbrynet när det kom hundar och nästan klev på honom. Det tog på krafterna men nyttig träning!



Här har han stenkoll på hur banan ska köras;O)



DAG 2 mässan

Dag nr 2 var Dellans dag, hon är och har varit helt deprimerad när träningen uteblir, de andra två nöjer sig ganska fint med lite annan huvudaktivitet men det är precis som att agility är det enda Dellan har så energin bara sprutade i öronen på henne när hon insåg (redan i parkeringshuset) att vi skulle tävla på mässan! Dell älskar massor med folk och trångt och bökigt´, tycker hon är skitskoj! Veterinärbesiktningen sker ju alltid på "rampar" och på dem utförde hon självklart korrekta kontaktfältsbetenden och skällde av lycka när ok-kommandot delades ut! =O)  Well well agilityklassen började och jag var supernöjd över vad vi presterade, blev en jätte stor sväng på ett ställe för att Dellan missuppfattade min serpentin men förutom den så var jag himla nöjd, kf satt där de skulle och hon lyssnade i ALLA tunnlar vilket brukar vara problemet med lille Dellan när hon är lite övertaggad!  Hon kom iaf 2:a i det loppet så det får vi vara nöjda med, det  var serpentinsvängen som ställde till det;O)

Hopploppet gick däremot verkligen åt skogen, HELT pga mig, jag va matt och trött och kände att benen skakade när jag skulle starta så det mesta av min energi gick åt att tänka på att orka springa och inte vad jag gjorde där, så det resulterade i några vägringar, konstiga svängar och en rivning! Stackars Dellan försökte göra så gott hon kunde!!

Inge av hennes lopp blev dock filmade för bandet tog slut, men ni har ju sett Dell på matta förut så Vinc var ju viktigare iom debuten!

Raska tävlade också och det gick skitbra för Ullis och henne, de fick en vägran på tunneln men annars tycker jag att det gick toppen!

Film på loppet kommer här:

http://s171.photobucket.com/albums/u282/Stiinis/?action=view&current=Hund08raska.flv



Norgebesök
Just för tillfället står JoAgnar och Karin ute på åkern och håller kurs här hemma...de har blir täta besök såhär runt jul, var ju inte länge sen hon var här nu (kanske 2 v) och sen kommer de tillbaka och firar jul..trevligt trevligt!


Var hos Jossan och hade julbak med Nina, Marie och Felicia igår och då passade vi på att färga mitt hår så nu är jag brunett;O)...skulle bli ljusbrunt men det blev alldeles för mörkt! menmen man vänjer sig väl med det också...bilder kommer lite senare när jag har laddat kameran!

Kram på er så länge!

Tränat!!!

Shit, jag har ju inte velat åka upp till klubben iom vincents hosta för en månad sen men nu kunde jag för första gången på ca 5 veckor åka och träna agility!!! Shit vad jag saknar't!! Har suttit och kollat filmer från alla våra lopp under sommaren och jag får sån abstinens! Ska bli himla roligt att tävla på HUND 2008 i helgen

Det var iaf Angelica och jag som var uppe och körde en runda, Ullis ligger sjukskriven hemma så hon kunde inte följa med.....menmen vi byggde en "liten" kombination/bana som vi ställde mitt i snöslasket och det gick riktiigt fint....hundarna var övertaggade och jag var inte så himla nöjd med Vinc kontaktfält men annars gick det som på rälls......kan inte förvänta mig så mkt efter ett så långt uppehåll! Tränade inte jätte mycket med dem iom deras långa vila och all snöslask som gjorde att det sög i benen på både hundar och förare;O) Man måste börja försiktigt.......har varit himla dålig på att träna dem över huvud taget den här perioden iom att jag endast kunde träna hemma utan sällskap och utan mål, har lite svårt för sånt så det har helt enkelt blivit lite semester för de små liven. Har gjort lite annat smått och gott istället.

Förra helgen var jag bland annat hos Sandra (med Boomer) och vi skulle julhandla lite, eller jag skulle men det gick inge bra i allt prat och min dåliga fantasi och planering om vad jag egentligen skulle köpa så vi köpte på oss massa ingredienser och åkte hem till henne och bakade lussebullar istälelt! Himla mysigt! Var sjukt länge sen vi sågs och det får absolut inte dröja så lång tid igen!

Har APU denna veckan så jag sitter framför datorn på en redovisningsbyrå hela dagarna, ganska intressant men antagligen inget jobb för mig....isf endast för att man tjänar bra.....Ser ju siffror hoppandes framför ögonen hela dagarna!!

Ja i helgen är det då mässan! Jihuuu!!!! Vinc ska få göra sin debut på matta, hehe, understimmulerad BC som aldrig förr varit med om så mkt hundar och så halt underlag, komme gå fint;O) Om det inte var Vinc jag pratade om så skulle jag vara orolig! Bambi på hal is lär det i vilket fall bli, men också en erfarenhet rikare!

MEN ....vi vill ha SOMMAR!



Kram på er

RSS 2.0