Tiden

Ojoj vad dagarna springer iväg! Hinner ju aldrig skriva.....Har faktiskt varit jätteduktig denna veckan och tränat fyra pass, dvs varannan dag och sen har hundarna fått pass de övriga. Självklart blir det inte lika mkt hundträning om jag ska hinna träna men jag tror nog att de är ganska nöjda ändå....man kan inte hinna med allt.

Slutar ju kl 16.40 nästan varje dag och då får man springa till friskis för att hinna med pass typ 17.30 lr runt där och sen springa vidare till bussen för att åka hem och gå ut med hundarna. Snälla pappa kissar dem på lunchen när han kommer hem och mamma kissar dem lite senare när hon kommer hem. Tur man har resurser alltså;O)

Nu ikväll körde vi ridhusträningen först och sen fick hundarna varma täcken på och sitta och vänta i bilen medan jag skuttade lite....de blev så glada för att få gå en extra liten promenad på flygfältet efter det.

Träningen i ridhuset gick super med alla tre, vi tränade med nybörjargruppen så kombinationerna var ganska enkla vilket nog är ganska bra ibland. Jag har en tendens till att träna lite väl avancerat ibland men nu fick de verkligen skjuta ifrån så att sanden yrde.....mkt bra träning!

Valparna mår prima även om det inte händer så mkt där i lådan mer än att de numer är ganska stora korvar=O) Har tyvärr inte hunnit med att fota dem så det får ni allt vänta en liten stund till på, men den som väntar på någonting  got, ja ni vet.......

Nu ska jag kolla på en bra film och sedan sova!
kram på er

Träning

Som jag skrev förut så var nyårslöftet att gå ner fem kilo och hålla mig där. Det har tagit ett tag att komma igång men nu så sent som i fredags inhandlades ett allträningskort på friskis och svettis som vi ska nyttja ordentligt! har inte hunnit åka dit än men igår gick hundarna och jag 1timmes stavprommenad gånger 3 och jag måste erkänna att jag har lite träningsverk i armarna;O) Många underskattar (kärring)stavarna men såna har vi i mängder här hemma och som åker på vid varje hundprommenad, himla smidigt!

I morse (lunchtid) blev det också en timmes "springfart" med stavarna och snart ska Emelie och Liss komma på kurs innan vi far iväg på ridhusträning. Men innan dess ska jag hinna skriva lite om Psykologerna Watson och Pavlov=/

Valparna korvar vidare i lådan och jag och Vinc väntar ivrigt på att de ska bli söta och ge lite respons när man leker med dem!=O)

Ha det gott
Kramar

Individuellt foto

Jahapp, nu är valparna 3 dygn och jag tycker redan att de har växt massor! Här kommer bilder på var och en...



Hane 1





Hane 2





Hane 3




Hane 4




hane 5





Hane 6




Tiken, mamma  upp i dagen!


Valpbilder

Här är de små knoddarna=O)



De är över lag väldigt mörka hundar men två stycken är extremt, nästan helsvarta med undantag för små vita tassar, inte ens den vita svanstippen finns vilket inte händer ofta, iaf inte på Erkens kennel:O)







Fler bilder kommer på var och en men nu måste jag dyka ner i skolböckerna igen....drygt

Valpar födda!

Hinner inte skriva några långa harranger nu men Dot har iaf i natt fött 6 hanar och 1 tik:O) Allt gick bra och alla mår toppen! Bilder kommer!

Snabbis!

Orkar inte dra hela resan till Åland som för övrigt gick åt h*****e tävlingsmässigt. Ska lägga upp filmer och förklara senare men just nu har jag bara en enda stor toppennyhet som jag faktiskt är jättestolt över!

Många kanske tycker jag är fånig som uppmärksammar det men för mig är en 5:e placering på Årets Agilityhund 2008 stort! 2007 tror jag att  vi kom 9:a och vi ville gärna klättra högre för att veta att vi har förbättras oss och 5:a kände jag dög alldeles utmärkt=O) Bland de Fem bästa i sverge skulle man ju kunna säga faktiskt! Inte illa pinkat av min lille guldlock! Uppe och slåss med eliten riktigt;o) 


                   Bästaste Guldlock!


                                

Kista med MASSOR av filmer!

Ja då var alla fyra dagarna i Kista avklarade. Vilken tävling säger jag bara! Arrangörerna Österåkers bk var för jäkla duktiga på det de gjorde! Stort tack för att vi fick komma och tävla på så fint arrangemang!

Hur gick det då?

Jo de två första dagarna har jag ju redan skrivit men här får ni filmerna på de loppen också. Är supernöjd med nästan alla lopp (förutom söndagens lopp där jag klantade mig hela tiden) även om tiderna inte riktigt räkte hela vägen, men Dellan halkade fortfarande väldigt mkt och slalom hade hon stora problem att få fäste i. Satt och kollade på vilka hundar det var som hade bäst slalom på matta och kom fram till att de var de hundar som hoppar jämfota med framtassarna som fick bäst stabilitet, kan tänka mig att de bättre kunde hålla ihop bringan och inte glida ut med en tass i taget. Dell har den andra tekniken då de använder en tas på vardera sidan och trampar bara en gång innan nästa pinne. Hon har ju ett ganska snabbt slalom i vanliga fall så man blev lite paff när hon inte alls hängde på till nästa passage. Men efter de första loppen kan man se att hon har bytt teknik till "jämfotatekniken" och det är ju klart att det inte går lika fort för henne när hon bara har kört den under ca 5 tidigare lopp(A) tyckte iaf att hon var väldigt duktig som bytte till den snabbare varianten helt själv!!

Här är den första agilityklassen där vi kom på delad förstaplats med Malin och arwen! Jag ahde tänkt att göra ett blindbyte mellan gula tunneln och a:et men när jag kollade fram efter att ha försäkrat mig om att hon har gått in i tunneln så ramlar jag nästan över balansen. Hande domaren varit av den hårdare sorten så hade jag förstått om han hade diskat oss för jag skriker till och med till innan jag "hoppar" blev en väldigt klumpigt och oplanerat bakombyte istället, menmen Dellan fixar det ju fint iaf! Stannar fint på uppfarten gör hon också. Hon är väl rädd att jag ska sparka henne i huvudet annars med tanke på hur nära jag står;O) (självklart har jag aldrig gjort det om någon nu skulle vilja missförstå!!!!)


Här är hoppklassen första dagen som vi halkade oss igenom, fick ett missförstånd i starten där Dell inte riktigt fick tid att få koll på benen, gick ju bra ändå men kostade en massa tid, hon halkar väldigt mkt loppet igenom...


Söndagen inleddes med en hoppklass som var väldigt rolig att köra, hade antagligen varit lite för lätt på gräs men innomhus blir allt svårt i och med att man inte har en aning om vart hunden kommer att befinna sig i förhållande till sig själv och hindrena när den halkar. Jag tyckte att jag fick en superstart med väldigt bra svängar men tyvärr så fick vi våran "slowmotiondisk" in i slalom, är dock väldigt nöjd med hela loppet. Missförstånd får man leva med ibland.

Här kan ni kolla på det loppet!

Agilityklassen för söndagen var så himla dåligt kört från min sida så den hoppar vi att lägga upp här....jag har glömt att vi har kört det loppet!;)



På mångdagen var det bara två hoppklasser vi körde och jag var rigtigt nöjd med båda två! Dell kämpade så gott hon kunde med underlaget så vi körde så fort vi kunde. Man ser att hon inte ger allt som hon brukar på gräs och hon frågar extra mkt efter vägen så att hon ska slippa stanna och slira. Dellan och jag kör väldigt mkt på att få tighta svängar och vinner oftast på det i och med att vi sällan tar eliten på ren fart och när vi här halkar i varje sväng så drabbar det tiderna! är supernöjd ändå dock! Vi gjorde så gott vi kunde!! :)

Här kan ni se det första loppet!

Här kan ni se det andra loppet!

Nu är vi framme på tidagens lopp och där började vi återigen med hoppklassen som gick toppenbra bortsätt från lite halkningar i starten! Vi skötte oss båda två tycker jag. Kunde ha förberätt henne mer på svängen efter trean men jag var lite stressad för att hinnda till tunnelingången längre fram!  Här Är det loppet!

Det kommande agilityloppet var nog det bästa vi körde under helgen och bortsätt från en miss efter balansen och något kontakf'ältsfel  (antingen nedfarten a:et eller uppfarten gungan) så hade det räkt långt. Jag gav själv Dell släppkomando så jag kan inte skylla på henne gällande kf:en och jag är nästan 100 på att hon var på men det är ju inte lätt att vara domare heller så det spelar inte så stort roll, skitkul var det iaf att köra och hon hade supertryck på balansen! Jag kollade henne att hon tänkte rätt på uppfarten innan jag släppte henne för det är ju trotts allt i helgen på Åland som de ska sitta!

Här kan ni se det loppet också även om mamma missade hela våran superstart=O( Hela loppet började med en enda lång raksträcka och jag lämnade Dell och sprang halva innan jag släppte henne vilket var kul då hon faktiskt stod kvar tills jag ropade!;) Inte många supertaggade agilityhundar som skulle klara av det;O)



Ha lite övverseende med alla lopp för jag har lite svårt att komma ihåg från vilken dag och vilken ordning allt är, vissa lopp kanske dessutom kommer flera ggr, vem vet;)



Jag är helnöjd med helgen och jag tycker att Dellan jobbade på sitt bästa trotts halkan och hon har inte ens snuddat vid en bom på 8 lopp på snorhalt underlag!! Min lilla pärla! Nu ska hon få vara soffpotatis i tre dagar tills vi ska ge gärnet på Åland! I år ska vi inte bli slagna med 0.02 sekunder av någon lite finne som tar vårat finska championat!!'



Jag måste ju också tacka Therese för den fina bloggutmärkelsen som vi fick tilldelade!
Motiveringen löd enligt följande!:

Jag har nyligen börjat följa Stina's blogg som innehåller lite gott och blandat om hennes liv och massor av fina bilder på hundarna. Jag blir också inspirerad av hennes blogg för Stina skriver om hur roligt agility är och längtan efter att tävla. Då tänker jag: nu jäklar ska vi satsa, vi kan!  För Stina är det VM-guld nästa eller hur?


Himla roligt att få!!
blog_reneth


Nu ska jag gräva ner mig i massa matte och internationell ekonomi! Blääääää!

Tävling i Kista!

Jahapp då har man förbrukat två dagar i på Kistamässan med blandade resultat!

Vi börjar med lördagen!

Den inleddes med ett agilitylopp för min och Dellans del och vi kände att banan var kul och det flöt på riktigt bra trotts halkan. När jag kollade på filmen gick allt i slowmotion!! Jag körde på svängarna istället för på farten i och med att jag vet att om hundarna väl tappar fäste så är det kört och de tuggar bara luft! Men jag hade väl inte tänkt att det skulle gå sååååå långsamt men tydligen så vann svängarna istället för fart och att man pressade på för vi kom på delad förstaplats med Malin och Arwen! Vi gick in på exakt samma tid och vi valde att dela på vinsten istället för att köra omlopp så det var ju trevligt=O) Även tvåan och trean kom in på exakt samma tid men eftersom de skulle slåss om cert så körde de omlopp! Det stod mellan Maria med Neena (Vincents halvsyster by the way;) och Anna Carin med Cita. Cita fick tyvärr en vägran men ujujuj vad Neena var värd det certet, det loppet gick som på ett sträck och hon tog Dell och Arwen med över en sekund!! Vi satt ju dock säkert i och med att de bara körde om certet...menmen lite spännande sådär!

Senare på dagen blev det dax för hoppklass och jag va rlite osäker över hur jag skulle göra i starten men beslutade mig för att bara hålla i och visa, det gick ju men med ganska mkt halkningar under hela loppet och vi kom i mål nollade men med en ganska kass tid. Slutade som femma om jag inte mins fel. Gissa vem som vann? Börjar på A.......och slutar på rwen;O)

Idag började vi med hoppklass och en ganska kul bana med mkt linjer och ganska fartig! Vi gick in och körde gärnet i starten och oj vad bra det blev! Den där kännslan som jag berättade om för ett tag sen infann sig men dock inte hela vägen;) Dellan "flickade" till slalom när hon skulle in i tunneln och det blev en sån där slowmotiondiskning där föraren skriker och hunden inte förstår och det känns som om det tog 10 minuter innan disken var ett faktum! menmen vi körde på och resten av loppet gick kanon! Synd  det där med slalom...menmen Dell var glad och vi hade roligt så varför klaga!

Nästa klass var agilityklassen och den vill vi väl helst glömma;) så kass var jag! Dellan stackarn skötte sig toppenbra och gjorde allt jag bad om men som sagt, man kommer ingenvart om man har en efterhängsen förare;)

Summan av kardemumman efter halva tävlingshelgen är att Dell halkar som bambi på mattan men det går väldigt mkt bättre om man INTE blöter tassarna! Vi ska streta på under följande lopp och jag ska försöka styra min duktiga lilla hund som såklart lyssnar!



Filmer kommer så småningom!




Nu ska jag göra mig en kopp te och skära sallad till i morgon! Kram på er

2009!

Ja då har 2009 kommit, vi invigde det med massa skål och kul folk! Bilder var det någon som tog så vi får väl se om de kommer så småningom!

Nyårslöftet skapades tillsammans med Michaela Jansson med att gå ner 5 kilo, hehe om det skulle vara jämt tror jag nog egentligen att jag skulle ha satsat på 10 men vafan det vet jag ju att jag aldrig kommer orka! Går det bra med de där 5 så kan man väl alltid fortsätta men man ska inte sätta upp omöjliga mål! (säger hon som ska vinna VM;)

Igår var en sån där lunka hemma och återhämta sig dag! Soffan, film och lullprommenader runt en åker som max! Hundarna gillar lite vilodagar men desto mer jobb idag, vinc får ju inte göra nått för hans tass ska läka först men Dellan och Meg ska få träna på bollen och sen ska jag nog träna lite slalomingångar med Dell på tomten. Gick en långprommis i morse i det fina vädret! Helt underbart!

I hela fyra dagar ska vi från och med i morgon tävla i Kista på husdjursmässan! Ska bli hur skoj som helst och vi ska köra gärnet! Det är ju ett grymt långt uppehåll på tävlingar sen när vi har kört Åland 10-11/1 så det gäller att förbruka tävlingsabstinensen ordentligt när man har chansen! Dessutom ska jag på tisdag för första ggn köra  bil alldeles ensam i staden(!!!!) inte för att Kista är storstan kanske men jag är redan nervös(A) Ska nog öva lite under helgen när Ullis är med så att jag inte behöver känna mig så ensam där bland alla bilar svischar förbi!





Menmen sjukt kul ska det bli att tävla iaf! Saknar't såå!





Nu blir det duschen och sen lite matsäckstillverkning för tävlingshelgens alla fyra dagar!
Kram på er!

RSS 2.0