Kvällstävling

Ja vad är ett bättre avbrott mitt i en tråkig vecka om inte lite agiltiytävling?! Jag hämtade upp Helena och Jill vid fyra så bar det sedan av genom köerna ner till Västerås. Börjar lära mig köra i "stan" nu, känner mig som en riktigt stolt lantisfjolla:D GPS:en är min bästa vän!:D

Menmen VI började med agiltyklassen varpå både Jill och Vincent gör mycket bra ifrån sig vilket leder till en förstaplacering för Vinc och en tredjeplacering för Jill. Vi fick varsin pinne så nu har vinc en pinne i hopp 2 och en i agility 2. Hopploppet gick med andra ord inte lika bra, eller jag är grymt nöjd med starten på loppet men resten blev lite väl mycket fel:) Menmen så kan det gå ibland!

Vincents agilitylopp kan ni se här:) Mycket nöjd med det loppet även om det kändes mer katastrofalt än vad det såg ut:)



Nu blir det till att plugga matte:( betygen sätts på onsdag så det är inte långt kvar nu!
kramar


Delluppdatering och film

Nu har Dellan varit haltfri i två dagar vilket känns kanon, självklart kör vi inte i helgen men SM är som det ser ut nu inte hotat! Skönt! Nu börjar hon dock bli lite ansträngande, kissrundor runt farmors hus funkar inte riktigt på en lockig border collie:S

Fick inte Dellans superagilitylopp från knivsta filmat och hopploppet var från min sida så dåligt så det ligger inte ens uppe:)...Men Vincent pärlan fick till ett finfint agilitylaglopp som kommer här


Hann med en sväng ut i hagen en tidig morgon innan skolan också och fotade Vinc och Meg under träningspasset, de flestta bra blev på vinc för Meg sjunker alltid ihop när man fotar! Har fått nytt objektiv till kameran så nu kan man faktisk fota fina bilder om man bara får klart med alla inställningar:)

Här är några av dem:















Så nu ska jag packa de sista grejerna till kvällen då Helena och Jill åker med Vinc och mig till Västerås och tävlar klass  två:) Ska bli skoj!

Hörs!
Kramar

Det som inte får hända har hänt!!...

Så himla trist! Dell har gjort illa sitt bakben! Antagligen bara, efter att ha varit hos veterinären,  en grov sträckning men landslagsuttagningarna i helgen flög ju bort med vinden! Så himla trist! Jag som tyckte att hon var i en exemplarisk form, nästan bättre än någonsin och så händer det här en vecka innan uttagningarna! Man kan ju gräva ner sig för mindre!

Mkt nu...

Ojoj vad dagarna springer iväg, det tar på krafterna att sköta både skola, jobb och tre border collie som man vill hålla i topptrim! Springer som en tottel fram och tillbaka hela tiden och har man tur så hinner man sätta sig ner när man äter! Men hur kul är det på en skala att bara sitta och stirra in i väggen?

Den senaste tävlingen var Oxelösund som som vanmligt avr en toppentävling! Jag mötte upp Malin T på lördagsmorgonen så åkte vi tillsammans ner, kom ganska mycket för tidigt men för min del tycker jag att det är toppenskönt att varva ner och titta sig runt innan man ska in och köra. Jag är toppennöjd med alla mina lopp under helgen, det var fyra stycken på lördagen och två på söndagen. Jag ville utmana henne lite på kontaktfälten i och med att jag märkte att hon tjuvade på lagtävlingen helgen innan. Hon gjorde dem dock klockrent och precis som jag ville ha dem, så fruktansvärt nöjd! Körde på som tusan i hoppklasserna och den ena lyckades vi vinna medans vi i den andra fick en rivning som kostade oss vinsten. Sista agilityklassen gick också toppen till slutet då jag inte hann med ett byte och vi fick ett långt stop vid en panikräddning, slutade som trea i den klassen. Malin vann de övriga tre loppen som jag inte vann;)

Dagen därpå började vi med hoppklassen där vi fick till ett av våra bättre lopp genom tiderna, kändes precis som att vi hade ett snöre mellan pss ooch som Dellan bara följde på banan, kunde inte ha fått bättre vägar eller snävare svängar! Räckte dessutom till vinst! I sista agilityklassen hade vi ett riktigt toppenlopp på G men jag är lite tung i rumpan och kunde inte accellerera mot målrakan så Dellan for över fel hinder, synd för det hade nog räckt långt det med. Malin och Arwen fick en snöplig rivning vilket var synd, annars hade ju vårt sällskap vunnit alla loppen under helgen, hade varit grymt!;)

Nästa tävling blir i helgen i Knivsta, ser mkt fram emot detta då det är så många lopp per dag, både med Vinc och Dellan! Sjukt kul!

Menmen nu måste jag kila och redovisa om arv och miljö......efter regn kommer solsken....

Bilder

Har hittat några bilder på mig och Vinc som togs när vi var i Västerås i lördags, himla roligt att se, både på bra svängar och sämre;)....Fick några av Tina (ägare av Erkens Tammie) också som hon hade tagit när vi körde första agilityklassen:) De är synd man ser så himla förvriden ut i ansiktet jämt när man kör agiltiy, några bilder vågar jag itne ens lägga upp:) hehe....

Här kommer de som Annelia hade tagit:







Hehe, vi fick inte riktigt till den svängen;)



och en som Tina tog:)




Åter till pluggandet!
Kram på er

Matförgiftning eller magsjuka?

Mmm nu sitter man här med kräkhinken redo, tror att jag åkte på matförgiftning efter tävlingen på Stockholm södra Bk, hade inte ätit speciellt bra under varken lördagens tävling i Västerås eller söndagens och när vi sedan blev bjudna på pizza hos en släkting till Patrik sa kroppen ifrån, troligtvis kom för mycket fett ner i magen på en gång. Klarade mig under hela besöket (som tur är!!) men jag tror att vi stannade ca 5 ggr på vägen hem för att tömma magen genom den övre delen av kroppen. Nog den värsta bilresa jag har gjort i hela mitt liv! Menmen hem kom vi även om pizzan inte ville ge sig i första taget. Nu har jag klarat mig i några timmar iaf och hoppas att så förblir!

Från kräk till tävling då. Jag mötte upp Åsa vid Åkersbergaavfarten på lördagsmorgonen där vi sedan styrde mot Västerås för att tävla två agilityettor. Första loppet gick väl hyffsat, bra tempo men han gick ur slalom för att jag drog mig bort vilket vi iof har tränat på men som nog är lite svårt för en oerfaren hund på tävling. Sen raketrampade han gungan en gång för att sedan ramla av den andra innan han gjorde ett korrekt utförande. Men annars var jag nöjd med loppet! Det jag är mest nöjd över är att han är så himla lugn hela tiden, två hundar innan och han lägger sig och vilar, sen knäpper man på honom och han springer som ett as och sedan kommer han i mål får sin leksak och knatar iväg med den lugnt och stilla! Exakt precis så som jag vill ha det, min pärla!

Andra loppet gick också sådär men vi satte en hyffsad nolla och fick våran sista pinne vilket kändes jätteroligt, jag tyckte att jag egentligen släppte honom för tidigt på gungan men eftersom jag sa ok så gjorde han ju rätt:) Det han egentligen behöver träna på är att hålla balansen när han har slagit i marken och eftersom jag släppte precis när han slog i marken så blev det ju ingen träning, menmen bättre självdisiplin nästa gång:) Fick några dummsnurrar helt på grund av mig också då jag inte hann med mitt handlingsalternativ men det löste sig och vi fick ingen vägran:) FIck ju i och med uppflyttningen sovmorgon till söndagen och ingen var gladare än Patrik;)

Söndagen på stockholm södra bk inleddes med en svår agilityklass ritad och dömt av Nalle Jansson, jag var grymt nöjd med Vincent i det loppet även om det blev disk.
Det krävdes att hunden, när jag sprang förbi i full fart, stannade på gungan och väntade tills jag hade sprungit ca 8 meter för att sedan få släppkommande och ta däcket på egen hand. Jag kunde nästan ha tippat pengar på att han skulle raketrampa gungan men vad gör den lille killen om inte full fart upp på gungan och ner för att utföra beteende! Så stollt!! sedan blev det lite knas längre fram, en rivning för att jag stod i vägen vilket gjorde att jag tappade lite fokus vilket också ledde till att jag kom efter och en disk var ett faktum då a:et helt stod i vägen;) Men jag var otroligt nöjd och starten ska vi inte tala om då det var ett hopp, långhopp och sedan 90 grader till slalom, jag tycker inte att jag har tränat så himla mkt på tighta svängar efter långhoppet som jag har gjort med Dell men han har nog kollat och sett hur man ska göra! Han kom  som vanligt dundrande i 190 och jag lägger in ett fint "du" och han förstår precis vad som gäller, slickar hörnstolpen så att den vinglar till och full kareta till slalom! OM jag var imponerad! Dessutom rörde jag mig i sidled när han var i slalom och han fortsatte fint så någonting lärde han sig i Västerås iaf;)

Hoppklassen var raka motsattsen till agilityklassen riktigt lätt, det var en M-bana med några krångliga vinklar som skulle kunna ställa till problem. Det var ändå riktigt roligt att springa på då man faktiskt väldigt sällan kör full kareta rakt fram! Vinc tog i för kung och fosterland och trots at tjag inte hann med ett framförbyte så gick det som en dans, en vinst och första pinnen i hoppkalss 2 (första starten också faktiskt(A) Var väl en toppenbana för Vincent då han får upp en otrolig fart under raksträckor med stora mellanrum och där han får jaga mig hela vägen in i mål så han var mycket nöjd! Liksom sin matte;) Det liksom bara dammade till så var han mål!;)

Mycket skryt blev det här och ni som läst hela vägen är mäkta tappra! Men jag älskar min lille kille så någonstans måste man ju få skriva ner det också;)



Hemresan har ni ju redan hört om.....så nu ska jag koka lite mer blåbärssoppa och lägga mig i soffan och plugga psykologi!
ha det gott, kramar

Mösspåtagning

Studenthoppet;)




och fiiina mössan:)




Nu ska jag packa inför helgens tävlingar i Västerås och Sthlm södra, bara Vincent ska med så han får en privathelg med matte, han kommer bli så glad!:)

Kramkram


RSS 2.0